Disse er tilstede med aktiviteter, utstillinger og salgsboder under Gjøvik-Marken

Silje Østby Thune, forkortet SØT. Hun har arbeidet i 10 år som ansiktsmaler og ballongartist, og er en fargeklatt som gleder mange med sine kreative krefter. (gratis aktivitet).
Har bamsen din vondt i magen eller et sår, kom til bamsesykehuset på Gjøvik Gård. Norsk Sykepleierforbund Innlandet inviterer alle barn til å ta med sin bamse for en undersøkelse hos sykepleier på bamsesykehuset.
Andreas Bjerve er en profesjonell flammedanser som ble kjent gjennom Norske Talenter. Til heftig musikk gjennomfører han halsbrekkende øvelser med sine flammer.
Åpen lynsjakkturnering i Messehallen (Gjøvikhallen).
Tidsreiser returnerer til Gjøvik Marken for femte gang, og tar med seg en rekke spennende aktiviteter for barn og unge! I sverdkamparenaen kan barna fekte i trygge omgivelser med tøffe, men ufarlige latexsverd, og de kan også teste treffsikkerheten med bueskyting, eller øve på balanseevnen i stokkekamp, der man skal velte motstanderen av balansestokken. (Gratis aktivitet).
Opplev klassisk dukketeater som på bestefars tid. Rundt på messeområdet kan du møte den skumle sjørøveren Kaptein Storm med ballong og skatt. Og noen ganger dukker også klovnen Buster opp med ballongdyr og sin ukulele.
Minisirkus med egen sirkusskole (gratis aktivitet).
Inne fra låven på Tunet blir det innslag av musikk og god stemning fra Yttervikabandet, SPIRE og Country-toner fra Dokka.
Teaterkompaniet Clownberry med forestillingene «Sigurd, den glemsomme Viking» og «Tøffere enn Toget» (Gratis aktivitet).
I Messehallen (Gjøvikhallen) kan du gjøre en god handel, oppleve temautstillingen Gjøvik-Totens pophistorie fra 1960–2022, ta en tur innom kaféen til Vardal Skolekorps eller være med på lynsjakkturneringen til Gjøvik Sjakklubb.
På Tunet står det mange torgboder som tilbyr gode matopplevelser. Alt fra søtsaker, bakverk, syltetøy, oster, spekemat og honning til ulike varmretter som baktpotet, Pommes Frites, pølser, burgere, samt asiatiske- og Thailanske matretter.
Ute på Tunet under årets Gjøvik-Marken finnes flere ulike aktiviteter, salgsboder og informasjon fra både lag, foreninger og bedrifter.
Varierende salgsboder som byr på alt fra klær, capser, belter og vesker til leker, drømmefangere, utstyr til mobil, godteri etc.