Fredag kl 19.30 blir det «En hyllest til Gjøvik- og Totenpopen 1960–2022»

En musikalsk kavalkade under ledelse av kapellmester Trond Nagell-Dahl fremfører et stort utvalg med slagere fra 1960-tallet og fram til i dag. Med artistene Inger Lise Rypdal, Knut Anders Sørum, bandet Narum, Leif Anders Wentzel, Ingvild Nagell-Dahl og Arnstein Tungvåg er det duket for en fantastisk kveld på storscena på Gjøvik Gård.

Med Trond Nagell-Dahl bak tangentene som kapellmester og Leif Anders Wentzel som konferansierer blir det garantert humor og gode historier fra vår lokale og omfattende pop- og rockehistorie. Og du skal ikke se bort ifra at det kan dukke opp en og annen overraskelse også. Sammen med musikerne Trond Augland, Lars Endrerud, Per Strand og full blåserekka bestående av Steinar Borvik, Jørgen Gjerde og Marius Haltli blir dette en unik og uforglemmelig kveld som du bare må få med deg. Velkommen!

Inger Lise Rypdal

Inger Lise Rypdal kommer til hyllesten av Gjøvik-Totenpopen 1960–2022, som finner sted på fredagen under årets Gjøvik-Marken. Skreia-jenta er en av Norges mest populære artister gjennom tidene! Hun slo igjennom på nasjonalt plan allerede i 1968 med plate – suksessene «Romeo og Julie» og «Fru Johnsen». Hun kom nærmest inn i norsk pop som en opprørsk virvelvind på den tiden. Som popstjernen Inger Lise dominerte hun Norsktoppen og platemarkedet på 1970-tallet.  Populariteten har holdt seg i helt fram til i dag med konserter, show, film og TV-opptredener med mer. Inger Lise er på hjemmebane når hun kommer til Gjøvik Gård. Det var her hun vant sin første talentkonkurranse i 1965. I 1967 innførte hun sammen med gruppen Wentzel, soulen til Norge. Det bør nevnes at Inger Lise nærmest ble født inn i musikken med en far som spilte i band og med en mor som kom fra den musikalske Kjelstad -familien. Inger Lise Rypdal har mottatt både diamant- og gullplater, Spellemannspris, er innlemmet i Rockheim og kom med på frimerke i 2011 da Posten utga en serie med fire frimerker tilegnet Norsk pop. Velkommen tilbake til Gjøvik Gård Inger Lise- vi gleder oss!